نشست هماندیشی جمعیت با نمایندگان ساترا برگزار شد
دخانیات، بزرگترین تهدیدکننده سلامت در کشورهای دنیا و حتی ایران است

روز دوشنبه ۱۶ تیرماه نشست هماندیشی با حضور احسان محمد نژاد مدیرکل توسعه شبکه تنظیم گران اجتماعی ساترا، دکتر عباس سیاح طاهری معاون کاربران و تنظیم گران اجتماعی ساترا، دکتر محمدرضا مسجدی دبیر کل جمعیت، دکتر شریف ترکمن نزاد مشاور علمی و سایر اعضای جمعیت باهدف تشریکمساعی هرچه بیشتر این موسسه مردمنهاد با ساترا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی «جمعیت»،در این نشست دبیر کل جمعیت به اهداف دشمنان ازجمله رابرت مرداک در رابطه با دخانیات اشاره کرد و گفت: نقشههای دشمنان از سالهای گذشته ضربه زدن به بنیان خانواده، سلامت دختران و بانوان از طریق تبلیغ دخانیات بوده است.
مسجدی افزود: امسال ۱۵۰ هزار بیمار مبتلابه سرطان در ایران وجود دارد که یکسوم علل نااشی از آن مربوط به دخانیات است و هزینهای که دخانیات بر جامعه تحمیل میکند بالغبر ۱۶۰ هزار میلیارد تومان است.
وی بابیان اینکه استعمال دخانیات در اسپانیا و سایر کشورها ممنوع است، گفت: متأسفانه در فیلمهای نمایش خانگی صحنههای استعمال دخانیات نشان داده و حتی مراسمهای مذهبی محرم قلیان سرو میشود. برای مافیای دخانیات سلامت مردم اهمیتی ندارد.
دبیر کل جمعیت افزود: طبق ماده ۱۰ قانون کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، انجام هرگونه تبلیغات مغایر با این قانون و آییننامه اجرایی آن جرم و مستوجب مجازات است و دادگاه مکلف است دستور جمعآوری را صادر نماید. بر اساس ماده ۳ قانون هرگونه تبلیغ، حمایت تشویق مستقیم و غیرمستقیم و تحریک افراد به استعمال دخانیات ممنوع است.
ص
وی با اشاره به شکایات انجامشده جمعیت در خصوص فیلمهای دارای صحنه دخانیات به دادسرای فرهنگ و رسانه، عنوان کرد: دخانیات بزرگترین تهدیدکننده سلامت در کشورهای دنیا و حتی ایران است به همین دلیل ممنوعیتهای این حوزه در کشورهای مختلف روزبهروز در حال افزایش است. امیدواریم با همکاری ساترا بتوان برای مقابله با این معضل در آثار تولیدی و نمایش خانگی به نتایج خوبی دست پیدا کرد.
معاون کاربران و تنظیم گران اجتماعی ساترا بیان کرد: در ساترا در دوره جدید قصد داریم در ۴ جبهه از قبیل خانواده و خشونت، مسائل جنسی، ردهبندی سنی کودکان و مبارزه با مصرف دخانیات و مشروبات الکلی ورود جدی داشته باشیم.
از موضوع مبارزه با دخانیات بههیچعنوان کوتاه نمیآیم
سیاح طاهری تصریح کرد: از موضوع مبارزه با دخانیات بههیچعنوان کوتاه نمیآیم چراکه با نوجوانان و جوانانی مواجهیم که تحت تأثیر تبلیغات دخانیات بهویژه مواد دخانی جدید مانند ویپ در فیلم های نمایش خانگی قرار دارند که سلامت آن ها را تهدید می کند.
وی عنوان کرد: هنرمندان سرمایه کشور هستند و گاها به دلیل نقشی که در سریال دارند دخانیات مصرف میکنند و این مساله بر الگوپذیری نوجوان و جوان اثرگذار است. مردم باید بدانند قانون مبارزه با دخانیات چیست و در این خصوص باید کلیپهای خوبی ساخته شود تا بدانند مصرف دخانیات در فیلمها ممنوع است.
در بخشی از این نشست نیز دکتر ترکمن نژاد مشاور علمی جمعیت به ترفندهای صنایع دخانی برای دانش آموزان، نسل نوجوان و جوان اشاره کرد و گفت: در حوزه آموزش دانش آموزان و تربیت پادیاران نزدیک به ۱۰ سال است که با اجرای طرج پاد (پیشگیری از دخانیات) در مدارس اقدام و نتایج مثبتی را مشاهده نمودیم.