حضور دکتر مسجدی در نخستین همایش ملی نمایندگان سازمان های مردم نهاد در شوراهای توسعه و حمایت از تشکل های سراسر کشور
«رویداد ملی به توان مردم نهادها» در وزارت کشور برگزار شد
روز یکشنبه ۱۵ بهمن ماه سال جاری، نخستین همایش ملی نمایندگان سازمان های مردم نهاد در شوراهای توسعه و حمایت از تشکل های سراسر کشور با عنوان «رویداد ملی به توان مردم نهادها» به همت و میزبانی وزارت کشور و با حضور احمد وحیدی وزیر کشور، محمدتقی شاهچراغی رییس ستاد انتخابات کشور، محمد عباسی معاون وزیر و رییس سازمان امور اجتماعی کشور، محسن ولیئی معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور وسمن های سراسر کشور در محل وزارت کشور برگزار شد تا با تشکیل جلسات مشترک به همفکری و هم افزایی در زمینه مشارکت های اجتماعی بپردازند.
به گزارش روابط عمومی« جمعیت»، دکتر محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت نیز در این رویداد حضور داشتند. از آنجا که تشکلهای مردم نهاد، ساختاری اجتماعی و مردمی دارند و از ارکانهای مشارکت اجتماعی به شمار می روند، این تشکلها هر دو سال یکبار نمایندگانی را انتخاب میکنند که البته در سال های گذشته به دلیل همه گیری کرونا این انتخابات با وقفه روبرو شده بود اما امسال با پیگیری سازمان امور اجتماعی کشور انتخابات سراسری تشکل ها برای انتخاب نمایندگان منتخب برگزار شد و نمایندگان تشکل ها در سطوح ملی، استانی و شهرستانی، انتخاب شدند.
از این رو نمایندگان منتخب امروز در وزارت کشور گرد هم آمدند تا اهدافی چون توانمند سازی آنان، مباحث مربوط به آموزش و هم افزایی این تشکل ها پیگیری شود که به گفته محمد عباسی رییس سازمان امور اجتماعی کشور میزان اقبال به تشکیل تشکل های مردم نهاد در دوره اخیر، افزایشی ۲۰ درصدی به نسبت دوره های قبل را نشان می دهد.
رسمیت دادن به مشارکت مردم در قالب فعالیت های اجتماعی، آشنایی همه نمایندگان با هم و به شکل همافزا در کشور برای نخستین بار در قالب نشست ها و میزگردهای تخصصی، بررسی چگونگی تشویق و گسترش گروه های مردمی و مشارکت آنها در مسائل مختلف اجتماعی و نیز بهره گیری از ظرفیت تشکل های مردمی در تحقق مشارکت حداکثری از اهداف همایش امروز بود.
احمد وحیدی وزیر کشور سخنران ویژه این نشست بود که در سخنانی بر این نکته تاکید داشت که مشارکت مردم در همه امور، اصل جدی و قطعی انقلاب است، گفت: مشارکت شرط ضروری جامعه قوی است که به ایران قوی منتهی میشود.
به گفته وی، در نظام جمهوری اسلامی، مردم محور همه امور حتی در موضوعات حساسی چون مسایل دفاعی و امنیتی هستند. بسیج یعنی دفاع جامعه محور، دفاعی که مردم در ابعاد مختلف آن، نقش محوری دارند.
محمدتقی شاهچراغی رییس ستاد انتخابات کشور نیز با تاکید بر اینکه میدان رقابت در عرصه انتخابات فراهم است، رویکرد دشمنان را شبهه افکنی با هدف نا امیدی مردم دانست و گفت: شرط اثر گذاری هر فعالیتی درجامعه، حضور مردم است. ممکن است در برخی از سازمان ها و نهادها حمایت از مشارکت مردمی کمتر از دیگران باشد اما به فضل الهی این امر در حال پیشرفت است.
معاون سیاسی وزیر کشور انتخابات را یکی از عرصه های حضور مردم دانست و با اشاره به اینکه مردم در اجرای انتخابات هم نقش محوری دارند، افزود: در حدود ۵۹ هزار شعبه اخذ رای، حدود ۸۰۰هزار نفر از مردم به عنوان مجریان انتخابات پای صندوق های رای هستند.
معاون وزیر کشور موسسات مردم نهاد را از حلقه های ارتباطی مشارکت در امر انتخابات عنوان کرد و افزود: تشکل های مردم نهاد باید در راستای هموار کردن مسیر حضور مردم در همه عرصه ها از جمله انتخابات باشند؛ چرا که حضور مردم به معنای امنیت، ثبات، رشد و تعالی آینده کشور خواهد بود.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور نیز در این نشست با بیان اینکه دشمنان و بدخواهان نظام جمهوری اسلامی به دنبال دلسرد کردن مردم هستند، گفت: برای خنثی سازی توطئههای دشمن، نمایندگان تشکلهای مردمی می توانند سرآغاز نهضت بزرگی برای حضور و مشارکت مردم در انتخابات باشند.
محمد عباسی با یادآوری اینکه انقلاب اسلامی در ایران جلوه حضور مردم در همه ارکان نظام است، اظهار داشت: پیروزی انقلاب اسلامی نعمتی بزرگ به ملت ایران است که شکرانه آن حضور ملت در حصنه است.
معاون وزیر کشور با تاکید بر اینکه برای رفع مشکلات اجتماعی باید همفکری داشته باشیم، یکی از رویکردهای دولت سیزدهم را توجه به حضور مردم در صحنه دانست و اظهار داشت: اینکه مردم در سرنوشت خود شرکت داشته باشند و در انتخابات شرکت کنند یک فعالیت اجتماعی است.
محسن ولیئی معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور دیگر سخنران این رویداد بود که با اشاره به فعالیت حدود ۱۱ هزار تشکل مردمی در سراسر کشور، از اتمام رتبهبندی سازمانها و تشکلهای مردم نهاد تا پایان تیرماه ۱۴۰۳ خبر داد.
وی با تاکید بر نقش سازمان های مردم نهاد برای حل مشکلات اجتماعی کشور این نکته را یادآور شد که دستگاههای صادر کننده مجوز سازمانهای مردم نهاد تاکنون ۲۲۰ هزار پروانه و مجوز صادر کرده اند که شامل ۱۱۰ هزار مجوز هیاتهای مذهبی از سازمان تبلیغات اسلامی، ۵۲ هزار مجوز بسیج سازندگی، ۱۰ هزار و ۵۰۰ مجوز از سوی وزارت کشور است.
معاون سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به تخصیص ردیف اعتباری در استان ها برای ارتقای سازمانهای مردم نهاد اظهار داشت: علاوه بر رتبه بندی سازمان های مردم نهاد که از سال جاری آغاز شده است، اجرای طرح نهضت و مشارکت اجتماعی با هدف شناسایی گروههای فعال در حوزه سلامت اجتماعی نیز آغاز شده است.
ولیئی از برنامه این سازمان برای گردآوری ایدههای خلاقانه در حوزه مشارکت های اجتماعی خبر داد و گفت: انتظار می رود تا خردادماه سال آینده حدود پنج هزار ایده در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی دریافت شود.
وی از برنامه وزارت کشور از راه اندازی پنجره واحد صدور مجوزها خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با این اقدام برخی مشکلات تشکل های مردم نهاد همچون موضوع مالیات و نیز شوراهای حل اختلاف برطرف شود.