معصومه آقاپور علیشاهی اعلام کرد: آمار بالای مصرف دخانیات و بخصوص قلیان در بین زنان بخصوص جوانان و ن در پنج سال اخیر، وضعیت سلامت آنها را همانند یک بمب ساعتی نشان می دهد که هر لحظه در حال انفجار است. انفجار مهیبی که بر روی نسل های آینده ما نیز اثر گذار خواهد بود. برای خروج از این وضعیت باید ریشهای به حل این مشکل پرداخت و علاوه بر همراهی خود مردم همه سازمانهای مربوطه بخصوص سازمان مردم نهاد باید هر چه سریع تر از این وضعیت خارج شد.
به گزارش روابط عمومی «جمعیت»، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه در رابطه با افزایش مالیات بر سیگار در این دوره مجلس گفت: در این باره در مجلس دهم یک جهش اتفاق افتادو مجلس بهتر از گذشته همکاری کرد. در مجموع افزایش نرخ دخانیات یکی از اهرمهای کاهش مصرف دخانیات است ولی در کنارش به آسیب های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جوانان و بطور کلی جامعه نیز باید رسیدگی شود. جهت انجام این مسئله باید در ابتدا آسیب شناسی انجام شود و بعد با بررسی کامل زیرساختهای کشور، برای جوانان و نوجوانان ایجاد نشاط و سرگرمی کنیم تا آنها بتوانند محیط ها و موقعیت های دیگر را جایگزین استعمال سیگار و قلیان کنند.
نماینده شبستردر ادامه افزود: در بحث لایحه ارزش افزوده سعی بر تعیین رقم مشخصی برای افزایش نرخ مالیات بر سیگار شده است، که امیدوارم طبق قانون جامع کنترل دخانیات این مسئله محقق شود. البته اعتقاد بنده این است که هرچقدر قیمت سیگار مخصوصاً سیگار تولید داخل افزایش پیدا کند، ما افزایش قاچاق سیگار را خواهیم داشت که البته باید نظارت بیشتری بر آن اتفاق افتاد تا به راحتی در کشور قاچاق انجام نشود.
وی در ادامه با اشاره به این مسئله که باید با جوانان و نوجوانان در خصوص استعمال انواع مواد دخانی صحبت شده و آن را آسیب شناسی کرد تا بتوان به صورت ریشه ای به حل آن پرداخت تاکید کرد: با راهبردهای کوتاه مدت و یا میان مدت نمی توان به نتیجه مطلوب رسید و باید یک هدف بلند مدت جهت برون رفت از این وضعیت تدوین و اتخاذ کرد. همچنین با بسیج تمام ارگانها می توان از این وضعیت به مرحله مطلوب رسید. متأسفانه با توجه به آمارها و اطلاعات غیر رسمی استعمال دخانیات در قشر آسیب پذیر و کم درآمد ۵ برابر اقشار متوسط و مرفه جامعه است که این ریشه در مشکلات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی دارد. بنابراین باید تمرکز خود را روی قشر آسیب پذیر بیش از سایر اقشار گذاشت تا بتوان نسل سالم و پویایی را در آینده داشته باشیم.