منزلت اجتماعی اساتید ودانشجویان باید بهتر شناخته شود
بررسی ظرفیتهای همکاری جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها
جلسه جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران ۲۷ آبان ماه ۹۹ با حضور دکتر محمدرضا مسجدی دبیر کل جمعیت و حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا رباطیان مدیر واحد ارتباط با حوزههای علمیه و سایر مدیران جمعیت، با حضور حجتالاسلاموالمسلمین ساداتی نژاد رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان تهران و حجتالاسلام و مسلمین رحمانی معاون این نهاد، در دفتر «جمعیت» برگزار شد و ظرفیتهای همکاری طرفین موردبررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی «جمعیت» در این دیدار، دکتر مسجدی با اشاره به وضعیت مصرف دخانیات در کشور و بار بهداشتی بیماریهای ناشی از آن و سایر معضلات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی- اجتماعی آن گفت: وضعیت شیوع مصرف دخانیات خصوصاً قلیان در بین دانشجویان دختر و پسر رو به افزایش است که این مورد در دبیرستانها و دانشگاههای سراسر جهان روندی صعودی دارد و متأسفانه در این زمینه کار جدی صورت نگرفته است.
نقش اجتماعی اساتید و دانشجویان پررنگ شود.
دکتر مسجدی با تأکید بر تقویت نقش اجتماعی اساتید و دانشجویان گفت: استفاده از تعامل پیشآمده با نهاد رهبری در دانشگاهها فرصت بسیار خوبی برای حل مشکل استعمال دخانیات دانشجویان است. وی افزود: در این مورد باید با آگاهسازی، اطلاعرسانی و اهمیت دادن به نقش اجتماعی دانشگاه دانشجو و اساتید فرهنگسازی لازم صورت گیرد.
دبیر کل «جمعیت» با اشاره به تفاهمنامههایی همکاری با جامعه روحانیت، اعم از حوزههای علمیه و ائمه جمعه و همچنین طرح دانشگاه و بیمارستان بدون دخانیات اشاره کرد و آنها را شروع بسیار خوبی برای توسعه فعالیتهای اینچنینی دانست و افزود: نقش دانشجو و تشکلهای دانشجویی در جامعه باید جدی گرفته شود و از این قشر برای کمک به خود آن استفاده کرد، درواقع این قشر تحصیلکرده بهنوعی موردتوجه و اعتماد مردم هستند و باید قدر و منزلت آنها در جامعه بهتر شناخته شود.
تبدیل تهدید کرونا به فرصت
دکتر مسجدی در ادامه اظهار داشت: باید فعالیتهای سلامت محور و ترویج پیامهای ضد دخانی در فضای مجازی و حقیقی با تبدیل تهدید کرونا به یک فرصت از آن به خوبی بهرهبرداری کرد.
حجتالاسلام ساداتی نژاد ضمن تقدیر و تشکر از فعالیتهای جمعیت و دکتر مسجدی، گفت: نقش مهم دانشگاه در جامعه قابلانکار نیست و قطعاً اگر اقدامات خوبی در دانشگاه صورت گیرد در جامعه نمود پیدا خواهد کرد.
تفاوت نسل ها جدی گرفته نشده است.
وی در ادامه یکی از بزرگترین مشکلات در ارتباط با دانشجویان را عدم شناخت روشهای مدرن و صحیح ارتباط گیری با دانشجویان و کم توجهی به تفاوت نسلها دانست و افزود: روانشناسی برخورد با این نسل خصوصاً در بحث دخانیات بسیار مهم است و آن گونه که باید موردتوجه قرار نگرفته است و باید این روشها تغییر کند و از افراد متخصص با نگاه و روشهای خلاقانه و بهروز در این مورد بهره برد.
حجتالاسلام ساداتی نژاد گفت: استان تهران حدود ۴۰ دانشگاه و در شهر تهران ۱۳ دانشگاه مهم و مادر داریم و حدود ۷۰۰ هزار نفر دانشجو در تهران که اگر بتوانیم بر آنها تأثیر مثبت بگذاریم میتواند الگویی باشد برای سایر دانشگاههای کشور.
تعامل با دفتر هم اندیشی در دانشگاه ها
ساداتی نژاد با اشاره به دفاتر هماندیشی در دانشگاهها، تعامل با اساتید را یکی از اقدامات مهم و مؤثر در این رابطه عنوان کرد که باید موردتوجه قرار گیرد. وی افزود: با همکاری اساتید و همفکری و همافزایی با تغییر و استفاده از روشهای نوین و بهروز باید بهترین روش را برای تأثیرگذاری بر جامعه جوان انتخاب کرد.
حجتالاسلام ساداتی نژاد در پایان با اعلام آمادگی همکاری همهجانبه با «جمعیت» گفت: ما آماده همکاری هستیم تا با سازمانها و نهادهای مختلف چه در حوزه روحانیت و چه در سایر حوزهها تعامل برقرار کنیم تا گامی مثبت در راستای سلامت جامعه برداریم.