اخباراخبار زنان و دخانیاتویژه

دخانیات، دروازه ورود به اعتیاد

در نشست ملی خیرین و سفیران زندگی به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر مطرح شد؛

به گزارش روابط عمومی «جمعیت»، نشست ملی خیرین و سفیران زندگی به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر روز سه‌شنبه ۷ تیرماه با حضور سردار دکتر اسکندر مؤمنی، دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در محل مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در این نشست اظهار کرد:  معتقدیم که آرامش، امنیت، نبود آسیب اجتماعی، محصولی اجتماعی است  یعنی با اقدام هدفمند و هماهنگ تمامی ارکان جامعه اعم از بخش دولتی، نهادهای مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد حاصل می‌شود که در همین راستا باید دو کار مهم از قبیل «تسهیل کردن امور» و دیگری «برداشتن موانع» را انجام دهیم.

مؤمنی افزود: در مسیر انجام امور، تسهیلات باید فراهم شود و موانع نیز از میان برداشته شود، همچنین در کنار این موضوعات باید سیاست‌ها نیز اصلاح شود.

وی در ادامه به چهار حوزه مهم عرصه مبارزه با مواد مخدر از قبیل مقابله، درمان، پیشگیری و صیانت اشاره کرد و گفت: در حوزه مقابله باید تلاش کرد که مواد مخدر به داخل کشور وارد نشود. این درست است اما آیا کافی است؟ در حوزه پیشگیری از اعتیاد، هر فرد در هرجایی یک ظرفیت محسوب شده و می‌تواند در این بخش فعالیت کند. حوزه پیشگیری نیز حوزه‌ای مردمی است که تک‌تک افراد جامعه می‌توانند در این امر یاری گر باشند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: در حوزه پیشگیری از اعتیاد، طرح یاریگران زندگی را اجرا کردیم که هدف آن پیشگیری از اعتیاد افراد سالم جامعه و همچنین بهبودی افراد مبتلابه اعتیاد است زیرا درمان اعتیاد بسیار دشوار است.

مؤمنی افزود: راهبرد اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر، پیشگیری از اعتیاد، صیانت درونی، توجه به خانواده‌ها است و باید بازدارندگی درونی و مهارت نه گفتن را در افراد جامعه نهادینه کرد.

زهرا صدر، مدیر واحد زنان جمعت مبارزه با استعمال دخانیات ایران نیز در این نشست که به‌عنوان عضو شبکه زنان جمهوری اسلامی ایران حضور یافته بود،ضمن معرفی جمعیت از عدم توجه نسبت به مضرات دخانیات انتقاد کرد و گفت: چرا به مساله دخانیات که دروازه ورود به اعتیاد است توجهی نمی‌شود.

وی تصریح کرد: سیگار کشیدن و تداوم مصرف آن اغلب ناشی از باورهای غلطی است که در جامعه رواج پیداکرده است.

وی با بیان این که ئیکی از نظریاتی که در خصوص اعتیاد و گرایش به مصرف مواد مخدر وجود دارد، «فرضیه دروازه» است، بیان کرد: بر اساس این فرضیه، استفاده از مواد مخدر با سوءمصرف یک ماده‌قانونی شروع می‌شود و در سیر گسترش و تکامل به «ماده مخدر سخت» می‌رسد.

 

سردار مومنی - دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
چطور میتونم بهتون کمک کنم ؟