مصرف دخانیات در قاب نمایش خانگی زیر ذرهبین؛ برخوردها تشدید میشود

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا در نشست مشترک با جمعیت اعلام کرد، این سازمان از شکایتهای صورت گرفته توسط جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات و پیگیری آنها در محاکم قضایی حمایت میکند.
به گزارش روابط عمومی «جمعیت»، به نقل از سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، در این نشست روز دوشنبه ۳۰ تیرماه سال جاری، عباس سیاحطاهری معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا، حامد معینی معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا، دکتر محمدرضا مسجدی دبیرکل ، دکتر شریف ترکمن نژاد مشاور علمی ، حمید شهسواری مدیر واحد حقوقی و ساسان امجدیان کارشناس واحد حقوقی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و جمعی از مدیران ساترا حضور داشتند.
معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا در ابتدای این جلسه به ارائه گزارش آماری پایش محتوای تولیدی سکوها و فرایند ممیزی و پیگیری موارد اصلاحی توسط ساترا در حوزه استعمال دخانیات و اقدامات حقوقی ساترا در راستای برخورد با سکوهای متخلف در حوزه انتشار غیرقانونی محتوا حاوی صحنههای استعمال مواد دخانی پرداخت.
وی در ادامه با تاکید بر جدیت ساترا در اجرای قوانین موجود در زمینه مبارزه با تبلیغ، ترویج، حمایت، تحریک، تشویق و نمایش استعمال دخانیات در تولیدات نمایش خانگی گفت: ساترا بهمنظور ارائه مستندات لازم به جمعیت و تاکید بر حمایت معنوی و حقوقی این سازمان از شکایتهای صورت گرفته توسط جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات و پیگیری آنها در محاکم قضایی اعلام آمادگی میکند.
معینی اضافه کرد: لازم است در این جلسه بر ضرورت اصلاح جریمههای بازدارنده در نظر گرفته شده در قانون متناسب با تخلف صورت گرفته در حوزه استعمال دخانیات نیز تاکید کنم.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در ادامه نشست ضمن بیان ضرورت اتخاذ روشهای اثرگذارتر نسبت به جریمههای مالی برای مبارزه با معضل دخانیات، بیان کرد: با توجه بر اهمیت موضوع مبارزه با معضل دخانیات برای حاکمیت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، توجه ویژهای به جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات صورت گرفته است.
مسجدی افزود: ضرورت اقدام مشترک و همافزایی با دادستانی، دادسرای فرهنگ و رسانه، ساترا و جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات بهمنظور اثربخشی موثر در این مسیر همچنین وجود قوانین محکم و متقن درخصوص ممنوعیت هرگونه تبلیغ، ترویج، حمایت، تحریک، تشویق و نمایش استعمال دخانیات جزو ملزومات است.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای مردمی و جامعه هنری و تشکلها در حوزه مبارزه با معضل مصرف دخانیات اظهار کرد: جلوگیری از نمایش هرگونه صحنه حاوی استعمال دخانیات در تولیدات سکوهای نمایش خانگی و حتی رسانه ملی، تولید محتوای کوتاه(۵ ثانیهای) ترویجی و آموزشی جهت پخش قبل، حین و پس از سریالهای نمایش خانگی بهعنوان pre/mid/post roll، ضرورت شناخت پیچیدگیها و ابعاد مختلف مصرف دخانیات، توجه ویژه و همزمان به همه ابعاد و توجه به انجام مطالعات علمی در خصوص اثر فیلم و سریال بر الگوی مصرف دخانیات از جمله مواردی است که روی آنها تاکید ویژه داریم.
منبع این خبر: