اولین «همایش ملی حکمرانی و نظام سیاستگذاری فرهنگی» برگزار شد
همزمان با چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شنبه ۱۷ آذرماه اولین «همایش ملی حکمرانی و نظام سیاستگذاری فرهنگی» به همت ستاد فرهنگی اجتماعی این شورا و با مشارکت اندیشکده نظام مسائل حکمرانی و با حضور حجتالاسلام دکتر عبدالحسین خسرو پناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل فرهنگستان هنر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی «جمعیت»، حجتالاسلام خسرو پناه در این مراسم با اشاره به چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: ما تلاش داریم حکومتداری علم و فرهنگ را به حکمرانی علم و فرهنگ تبدیل کنیم. بین حکومتداری علم و فرهنگ و حکمرانی علم و فرهنگ تفاوت زیادی وجود دارد، در حکومتداری، تصمیمگیری بهصورت هرمی انجام میشود. مدیران یا یک شورای کوچک، آییننامهها و سیاستها را تدوین و ابلاغ میکنند.
وی ادامه داد: اما در حکمرانی، مشارکت گستردهای از نخبگان و مردم ضروری است. حکمرانی مردمی باید مبتنی بر نظریه نظام انقلابی باشد که در بیانیه گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشتهاند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: فرایند حکمرانی شامل چهار مرحله اساسی است: سیاستگذاری، تنظیمگری، تصدیگری، نظارت و ارزیابی. این مراحل باید با تکیهبر مشارکت نخبگان و بر اساس نیازهای مردم انجام شود. نه مدیران اجرایی و نه ذینفعان اقتصادی، بلکه نخبگان جامعه باید محور اصلی این فرایند باشند.
در این همایش حجت الاسلام علیرضا رباطیان مدیر واحد ارتباط با حوزه علمیه جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران نیز حضور پیدا کرد.
بر اساس این گزارش، حکمرانی فرهنگی و سیاستهای جمعیتی در کشور، حکمرانی فرهنگی و اجتماعی فضای مجازی، حکمرانی فرهنگی و آیندهنگری تحولات خانواده، حکمرانی و آمایش دستگاهها و نهادهای فرهنگی و ظرفیتهای مغفول مانده فرهنگی در قانون اساسی از جمله مهمترین محورهای این کنفرانس بوده است .
همچنین پژوهشگران نیز میتوانستند در موضوعاتی همچون «حکمرانی و فرهنگ در ایران ۱۴۵۰ (چشمانداز، چالشها و راهبردها)»، «حکمرانی فرهنگی و سیاستهای جمعیتی در کشور (باروری، ازدواج، پنجره جمعیتی، مهاجرت و سالمندی)»، «حکمرانی فرهنگی و اجتماعی فضای مجازی» و «حکمرانی فرهنگی و آیندهنگری تحولات خانواده» مقالات و آثار علمی خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.
منبع خبر: