اخبارویژه

قم الگوی جهانی “شهر بدون دخانیات” شود.

دیدار فاطیما الآوا مشاور سازمان جهانی بهداشت در بحث کنترل دخانیات در منطقه امرو، کریستف هملمن نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، دکتر ایزانلومعان بهداشتی، کارشناسان دفتر سازمان جهانی بهداشت ایران، دکتر بهزاد ولی زاده دبیر ستاد کشوری کنترل دخانیات، اعضای «جمعیت» تهران و شعبه قم، اعضای وزارت بهداشت و سایر اساتید و همراهان با دکتر ابوالفضل ایرانی خواه ریاست دانشگاه علوم پزشکی قم جهت پیوستن این مکان مقدس به مکان بدون دخانیات در ۹ مرداد در دفتر دانشگاه قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی «جمعیت»، در این دیدار بهزاد ولی زاده دبیر ستاد کشوری کنترل دخانیات به معاهده جهانی کنترل دخانیات با عضویت ۱۸۲ کشور اشاره کرد و گفت: جلسات بین‌المللی این معاهده هر دو سال یکبار تشکیل می‌شود که ریاست آن به عهده ایران است و جلسه آتی آن قرار است در ایران برگزار شود، وی در این زمینه با تأکید بر جایگاه ویژه کشور بر لزوم تلاش و همکاری هرچه بیشتر دستگاه‌ها برای پیوستن قم به طرح شهرهای بدون دخانیات تأکید کرد.

قم الگوی شهر بدون دخانیات
جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران

دکتر ایرانی خواه ضمن معرفی «جمعیت» تهران و نمایندگی قم، به فعالیت‌های این مرکز بخصوص طرح پاد در ورامین اشاره کرد و گفت: در قم نیز باید فعالیت‌های بیشتری صورت گیرد و امیدواریم قم درزمینهٔ کاهش مصرف دخانیات به یک نمونه شهر بدون دخانیات در سطح جهانی تبدیل شود.

ریاست دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن اشاره به جلسات گذشته دیدار مراجع در قم باهدف استفاده از پتانسیل و توانمندی‌های روحانیون شهرهای مقدس قم و مشهد درزمینهٔ پیشگیری از استعمال دخانیات افزود: مکه، مدینه، مشهد و قم در سال ۲۰۰۱ توسط سازمان جهانی بهداشت برای پیوستن به شهر بدون دخانیات به دلیل جایگاه سیاسی و مذهبی که دارند انتخاب شدند.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده و اجرایی شدن این طرح در مکه و مدینه اشاره کرد و گفت: ما نیز باید در سال آینده این اقدام را عملی کرده و انتظار می‌رود با همکاری دستگاه های مربوطه قم را به‌عنوان الگویی برای شهر بدون دخانیات معرفی کنیم.

دکترعلی گل نیز در ادامه به عنوان دبیر «جمعیت» استان قم، ضمن توضیحاتی در رابطه با فعالیت‌های انجام‌شده در شش ماه گذشته پرداخت و گفت: کاهش مصرف دخانیات در این استان با موانع و مشکلاتی رو به رو است. بنابراین برای رسیدن به این هدف می بایست تمام بخش ها و سازمان های مربوطه با ما همکاری کنند.

فاطیما الآوا نیز در خاتمه ضمن ابراز خرسندی از فعالیت‌های انجام‌شده گفت: اقدامات خوبی در ایران و قم انجام شده است که ما نمونه‌های آن را در کشورهای اروپایی دیده بودیم. جای بسی خوشحالیست که این سازمان مردم نهاد هم پای کشورهای اروپایی فعالیت های موثری در حوزه کنترل دخانیات انجام می دهد.

در پایان این دیدار تقدیرنامه و هدایایی به‌رسم یادبود بین طرفین تقدیم و اهدا شد.

قم الگوی جهانی شهر بدون دخانیات
جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
چطور میتونم بهتون کمک کنم ؟