خطر تشدید بیماری آسم با دود دخانیات
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی آسم منتشر شد؛

آسم یکی از شایعترین بیماریهای مزمن غیر واگیر و یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای دنیا و ازجمله کشور ما است ( مسئول سالانه حدود ۳.۲ میلیون مرگ در دنیا) و نظر به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری، GINA (ائتلاف جهانی برای کنترل آسم)، اولین سهشنبه ماه می را بهعنوان روز جهانی آسم نامگذاری کرده است.
به گزارش روابط عمومی «جمعیت»، بزرگداشت روز جهانی آسم، در سال جاری مصادف با ۱۶ اردیبهشت و با شعار “امکان دسترسی به داروهای استنشاقی آسم برای همه بیماران” است به همین مناسبت بهمنظور پیشگیری، کنترل و مراقبت هر چه مؤثرتر این بیماری نسبت به برنامهریزی، مدیریت و اجرای فعالیتها ترتیبی اتخاذشده، تا ضمن افزایش آگاهی آحاد جامعه و حساس سازی سیاستگذاران و مدیران سلامت، در جهت ارتقاء دانش گروههای در معرض خطر، بهویژه بیماران و خانوادههای ایشان اقدام شود.
آسم یک بیماری مهم غیر واگیر (NCD) است که هم کودکان و هم بزرگسالان را مبتلا میکند و شایعترین بیماری مزمن در بین کودکان است.
التهاب و باریک شدن راههای هوایی کوچک در ریهها باعث علائم آسم میشود که میتواند هر ترکیبی از سرفه، خسخس سینه، تنگی نفس و گرفتگی قفسه سینه باشد.
آسم در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۶۲ میلیون نفر را تحت تأثیر قرارداد و باعث مرگ ۴۵۵۰۰۰ نفر شد.
داروی استنشاقی میتواند علائم آسم را کنترل کند و به افراد مبتلابه آسم اجازه میدهد تا زندگی عادی و فعالی داشته باشند.
اجتناب از محرکهای آسم نیز میتواند به کاهش علائم آسم کمک کند.
دود دخانیات محرک قوی علائم آسم است که پوشش مجاری هوایی را تحریک میکند همچنین دود دستدوم میتواند برای فرد مبتلابه آسم بهویژه کودکان مضرتر باشد .
بیشتر مرگومیرهای مرتبط با آسم در کشورهای با درآمد کم و متوسط پایین اتفاق میافتد، جایی که تشخیص و درمان ناکافی یک چالش است.
سازمان جهانی بهداشت متعهد به بهبود تشخیص، درمان و نظارت بر آسم برای کاهش بار جهانی بیماریهای غیر واگیر و پیشرفت در راستای پوشش سلامت همگانی است.
ترجمه: فاطمه عظیمبیگ
مرکز تحقیقات کنترل دخانیات
لینک مطلب:
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/asthma