طبق تخمینهای این گزارش، تنباکو، سوختهای فسیلی، غذاهای فوق فرآوری شده و الکل، مسئول مرگ بیش از ۷۴۰۰ نفر در روز در ۵۳ کشور قاره اروپا هستند.
سازمان جهانی بهداشت در گزارشی تازه آورده است که صنایع بزرگ با استفاده از روشهای بازاریابی «گمراهکننده» و مداخله در تلاش دولتها برای پیشگیری از بیماریهای کشنده مانند سرطان و بیماریهای قلبی و دیابت، منجر به بروز بیماریهای ناخوشایند و مرگهای زودرس میشوند.
تجزیه و تحلیل سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که همه کشورهای اروپایی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد در توقف افزایش چاقی مفرط یا کاهش ۳۰ درصدی استعمال دخانیات در بین افراد ۱۵ ساله و بالاتر از مسیر خارج هستند. این ۵۳ کشور اروپایی بیش از هر منطقه دیگری در جهان الکل مصرف میکنند.
این گزارش خاطرنشان میکند که علیرغم خطرات بهداشتی، تنها تعداد کمی از کشورهای اروپایی استعمال دخانیات را در اماکن عمومی ممنوع کردهاند، در حالی که تلاشها برای کاهش جذابیت محصولات مضر از طریق بستهبندی ساده، وضع تعرفه مالیاتی بر نوشیدنیهای الکلی و برچسبگذاری مواد غذایی نیز به طور گسترده به اجرا گذاشته نشده است.
سازمان جهانی بهداشت تخمین میزند که در اروپا:
دخانیات عامل بیش از ۱ میلیون مرگ در سال است که ۱۰ درصد از کل مرگ و میرها در این قاره را تشکیل میدهد.
همچنین سالانه نزدیک به ۶۰۰ هزار مرگ به دلیل استنشاق سوختهای فسیلی (۵ درصد از کل مرگها) رقم میخورد.این در حالی است که نوشیدن الکل باعث بیش از ۴۰۰ هزار مرگ در سال میشود.علاوه بر اینها، بیش از ۳۵۰ هزار نفر سالانه به دلیل مصرف بیش از حد گوشتهای فرآوری شده، نوشیدنیهای شیرین و غذاهای چرب و شور جان خود را از دست میدهند.
* تهیه شده در مرکز تحقیقات کنترل دخانیات