دخانیات و بیمارهای دهان و دندان
به مناسبت 23فروردین روز دندانپزشک و هفته سلامت دهان و دندادن
به مناسبت چنین روزی بهپاس قدردانی از دندانپزشکان محترم و با توجه به اهمیت سلامت دهان و دندان و نقش موثر دندانپزشکان در سلامت دندان ها به نکاتی در این مورد اشاره می کنیم.
بسیاری از بیماران مراجعه کننده به دندانپزشکی آگاهی کافی نسبت به تاثیری که سیگارکشیدن بر دندانها میگذرد ندارند. ازآنجاکه هنگام سیگار کشیدن، دندانها تماس مستقیم با مواد خطرناک سمی مانند نیکوتین دارند، زرد یا قهوه ای شدن دندان، بدبوشدن دهان، خونریزی لثه، تولید کالوس (سخت شدن پلاک)، پوسیدگی دندان، آسیب به مینای دندان و یا حتی ازدست دادن دندان و افزایش خطر ابتلا به سرطان دهان و زبان و همچنین افزایش دورهی بهبودی پس از عمل جراحی ممکن است رخ دهد.
به طور کلی برخی از مردم به دلیل دغدغههای مالی به دندانپزشکی مراجعه نمیکنند. همین موضوع سبب می شود آسیبهای واردآمده به دندان، ترمیم نشده و دهان و دندان در معرض صدمات بیشتر قرار گیرد.
افراد سیگاری بیشتر از افراد غیرسیگاری در معرض بیماریهای لثه قرارمیگیرند. نیکوتین موجود در سیگار باعث کاهش اکسیژن انتقالی به بافت نرم دهان و مختل کردن رگهای خونی می شود.
برای پیشگیری از بیماریهای لثه و دندان در افراد سیگاری بهترین راه ترک سیگار است.
باید دانست که ناتوانی در ترک سیگار یک نقص شخصیتی نیست بلکه تنها عادتی است که ترک کردن آن دشوار است.
مراجعه بهموقع به دندانپزشک سبب تسریع تشخیص مشکلات دندانی میشود، همچنین دندانپزشک میتواند اطلاعاتی درمورد برنامههای ترک سیگار برای افراد سیگاری ارائه دهد و به آنها در این زمینه یاری رساند.
پژوهشی با هدف بررسی آگاهی و نگرش بیماران دندانپزشکی در مورد اثرات سیگار بر مخاط دهان و بررسی اقدامات آنان برای ترک سیگار انجام گرفت. نتیجه ی این پژوهش حاکی از آنست که میزان آگاهی بیماران از عوارض دهانی سیگار حتی درمورد بیماری خطرناکی مانند سرطان دهان کم است و دندانپزشکان نقش کلیدی در مورد آگاهی دادن به بیماران و تشویق آنان به ترک سیگار دارند.
واحد زنان جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران